UYGULAMALI MICROSOFT ACCESS

 KA: UYGULAMALI Microsoft Access® | Kurumsal  | 16 saat

 

ACCESS

SEMİNER

SÜRE

16 Saat / 2 Gün

ÖN BİLGİ ve TEST

Windows İşletim Sistemi Kullanıcı Arabirimi, Microsoft Office ve Excel Genel Bilgisi

DOKÜMAN

E-BOOK

UYUMLULUK

Microsoft Access 2016 (ENG, TR)

EĞİTİM YERİ

YERİNDE ve GRUP OLARAK (10 kişi)

DÜZEY

ORTA DÜZEY

 

 

 Tanımı

 Microsoft Access yaygın kullanılan bir veritabanı (database) uygulamasıdır. Çeşitli yazılımlar için yalnızca bir veritabanı olarak kullanılabileceği gibi bir şirket için “kayıt takibi” olarak adlandırabileceğimiz sipariş takibi, stok takibi, müşteri takibi gibi konularda geliştirmenizi de sağlar. Bu anlamda resimli kartlar, gelişmiş sorgulama ve raporlama gibi uygulamalar yapmamızı sağlayan özelliklerine sahiptir.

Access’i öğrenmek için baştan sona bir veritabanı projesi yapmak olduğunu düşünerek; seminerde bir şirketin müşterilerini, ürünlerini ve siparişlerini girecek, ardından sorgulayacak ve çeşitli görsel ve basılı raporları üretecek şekilde bir çalışma yapılacaktır.

 Amaçlar

 •Bilgi işlemeye (çözüme ve analize) yardımcı olarak yeni beceriler kazandırmak.•Veritabanı tasarımı yapabilmek. Tablolar ve aralarındaki ilişkilerin kurabilmek. İlişkisel veritabanı sistemlerinin temellerini bilmek.•Tablolara veri girişi ya da çeşitli programlardan aktarımını yapabilmek.•Sorgulama (querying) yapabilmek. Parametrik sorgular düzenleyebilmek. • Formlar yapabilmek,  master detail olarak bilinen ana ve alt formlar yapabilmek, resimli formlar yapabilmek •Çeşitli raporlar tasarlamak. Gruplamalı ve toplamlı vb. raporlar düzenleyebilmek.• Düğme ve bağlantıları (hyperlink) yapabilmek.

 Kimler İçin

 Access üzerinde uygulamalar (çözümler) geliştirmek isteyen kullanıcılar için.

 Ön Gereksinimler

•Microsoft Office uygulamalarını temel olarak bilmek.

•Windows işletim sisteminin temel kullanımını (klasör işlemleri, kopyalama, vb) bilmek.

 Seminerin İçeriği

 Seminerin içeriğinde aşağıdaki konular yer almaktadır. Konular uygulamalı olarak bir senaryo temelinde yapılacak Veritabanı uygulamasıyla işlenecektir.

 Bölüm 1. Veritabanı Mantığı

 Veritaban nedir? Ne amaçla geliştirilir?

 Bölüm 2. Tablo Tasarımı

 Veritabanı çok sayıda tablodan oluşur. Bu bölümde tabloların tasarımı ve tablolar arasındaki ilişkilerin (relationship) nasıl düzenlendiği anlatılmaktadır.

 Bölüm 3. Veri Girişi ve Alma (Import)

 Veri girişi ve alma (import) işlemleri yapmak. Bu işlemler için tablo ve form görünümlerinin kullanımı.

 Bölüm 4. Sorgulama (Querying)

 Tablolardaki verileri istenilen kriterlere göre sorgulanması bu bölümde yer alır. Farklı sorgulama türlerini öğrenmek (seçim, güncelleme, silme vb). Parametrik sorgular geliştirmek. Ayrıca Form ve Raporlara temel oluşturacak sorgular hazırlamak konusunda çalışma yapılır.

 Bölüm 5. Formlar

 Veri girişi ve görüntüleme için formlar oluşturmak Access uygulamalarının temelini oluşturur. Metin Kutuları, liste kutuları, onay kutuları, seçim kontrolleri, grafikler ve resim gibi kontrolleri içeren formları oluşturmak, master/detay formları oluşturmak ve verilerin girişini/görüntülenmesini sağlamak bu bölümde yer alır.

 Bölüm 6. Raporlar (Reports)

 Bir ya da daha çok tablo üzerindeki verilere ya da sorgulara bağlı olarak çeşitli raporlar tasarlamak yine Access’in en güçlü özelliklerindendir. Raporlar, gruplama ve hesaplama işlemlerini yapabilirler.

 Bölüm 7: Makrolar (Seçimlik)

Zamana ve gereksinimlere göre Veritabanı nesneleri eylemlerine (database objects events) yönelik tipik makro uygulamaları

  

Ders Notu

 Tüm uygulamaların temelini içeren bir ders notu elektronik ortamda PDF doküman olarak verilecektir.

 Katılımcı Belgesi

 Faruk Çubukçu onaylı katılımcı belgesi verilecektir.

 Not

 

Microsoft Access 2010 ve üzeri 2013, 2016 ve 2019 ® Türkçe / İngilizce sürümleri ile uyumludur

İhtiyaçlara göre kurs içeriği özelleştirilebilir ve süresi uzatılabilir.

Microsoft Access, Microsoft şirketinin tescilli markasıdır. Tüm eğitimlerimizde olduğu gibi bu eğitimde yazılım araçları kullanılarak kurumsal senaryolar temelinde iş çözümleri geliştirilmektedir.